Jak to celé funguje?

5.4.2024
5
min čtení

Naším cílem je zlepšení vašeho zdraví, fyzické kondice a udržení lepší kvality života po delší dobu. Právě kvůli tomu se zaměřujeme na měření a vyhodnocování aktuálního i dlouhodobého stavu organismu. Na základě výsledků se pak snažíme doporučit optimální pohybový program, který nakonec povede k prodloužení délky kvalitního života.

Jak to funguje v Elonga?

Jak už určitě víte, náš snímač měří variabilitu srdeční frekvence. Měření trvá zhruba 3 minuty a provádí se každé ráno pouze 1.

Výsledky měření pak propojíme pomocí spektrální analýzy a našich dlouhodobě vyvíjenýmy algoritmy a vznikne tak náhled na váš aktuální i dlouhodobý stav autonomního nervového systému, který se přezdívá jako řídící systém organismu.

Jak to mohu využít já?

Změny hodnot fungují jako skvělý ukazatel nebo zpětná vazba na váš životní styl. Samozřejmě je za tím celá řada faktorů jako spánek, strava, kouření, alkohol a další. Ale nejzásadnějším pomocníkem je pohyb, právě proto se zaměřujeme na nastavení optimálního pohybové plánu na míru vašemu stavu a cíli.

Sloužit vám k tomu budou primárně 2 hodnoty, které najdete napříč aplikací a funguje podle nich i řídící systém.

1. Část - Regenerace: Procesy klidu, regenerace, zotavení

2. Část - Stres: Reakce organismu na situace “bojuj nebo uteč”

Abychom vám to zjednodušili, přidáváme jednu hodnotu, která tyto dvě části umí reprezentovat jedním číslem, které označujeme jako Readiness. O tom už ale více v dalším článku.

BLOG

Mohlo by vás zajímat

Jak to celé funguje?
5.4.2024
5
min čtení
Přečíst
Životní jubilea průkopníků metodiky SA HRV
18.6.2024
5
min čtení
Přečíst
Jaké hodnoty mohu sledovat?
5.4.2024
5
min čtení
Přečíst
DomůNáš příběhVědaBlog
Vyzkoušet zadarmo