Jak na měření během nemoci?

5.4.2024
5
min čtení

Ve chvílích kdy je váš organismus napaden virem nebo infekcí je potřeba počítat s možností falešně pozitivních výsledků. Jedná se o popsaný jev, který se nazývá “Polyvagová teorie” a můžete si o něm více přečíst na internetu.

V rámci Elonga jsme tuto situaci ještě neošetřili a počítali s tím, že se lidé nebudou v době nemoci tolik měřit, protože je jasné, že by trénovat jít neměli.

Polyvagová teorie

Termín, který nabourává dlouhodobě zažitou představu o činnosti a vlivu autonomního nervového systému na organismus. Popisuje chvíli, kdy se nervový systém chová nestandardně a to právě v extrémních situacích, které jsou spojeny s fyzickým vyčerpáním a zdravotním stavem. Tím pádem výrazně ovlivňuje výsledky a měření, nedá se správně porovnat s klidovou situací, kdy je tělo zdravé.

Jaké to má přesné dopady na mě?

Nevyužívejte Elongu ve zjevně nefyziologických situacích, např. při extrémním fyzickém vyčerpání nebo při již diagnostikované nemoci. Naopak, při ústupu příznaky výše definovaných stavů bude Elonga opět efektivním nástrojem, který pomůže s návratem do běžného (pohybového režimu). Stejně tak vám může naopak pomoci poznat přicházející nemoc a to zhoršením výsledků bez zjevné příčiny.

BLOG

Mohlo by vás zajímat

Jak to celé funguje?
5.4.2024
5
min čtení
Přečíst
Životní jubilea průkopníků metodiky SA HRV
18.6.2024
5
min čtení
Přečíst
Jaké hodnoty mohu sledovat?
5.4.2024
5
min čtení
Přečíst
DomůNáš příběhVědaBlog
Vyzkoušet zadarmo